Kattokorjaukset

Konesaumakaton korjaus

Rivisaumattu peltikatto, eli konesaumakatto on peltikatto, jossa peltirivit saumataan yhteen saumauskoneen tai käsirissojen avulla. Kyseisen kattotyypin yksi tunnettu nimitys on saumakatto, jota kutsutaan nykyään tuttavallisesti konesaumakatoksi. Konesaumakaton koostumus on ainutlaatuinen verrattuna muihin perinteisiin kattoihin. Konesaumattu peltikatto on valmistettu saumatuista ja noin 50 cm leveistä peltiriveistä. Konesaumattu peltikatto on vesitiivis, jonka sauma on aina vahva kaksinkertainen tuplasauma.

Konesaumakaton elinikä on pitkä ja huoltokustannukset vähäiset. Oikein hoidettuna katto kestää isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle todella pitkään, jopa 100 vuotta. Saumattuja peltikatteita korjaavat aina alan ammattilaiset, kuten alan ammattilaisina toimivat kattopeltisepät.

Konesaumakaton korjaukseen kuuluvat muun muassa:

  • Savupiippujen ja muiden tarvittavien läpivientien asennukset, korjaukset ja poistot
  • Reikien paikkaaminen palanvaihdon avulla
  • Laajemmat korjaukset kaikille vuotaville alueille ilman nykyisen vesikaton uusintaa

Omakotitaloihin suoritamme aina erilliset pohjatyöt ennen varsinaisen kattoremontin alkua. Pohjatöihin lasketaan mukaan kaikki eristyksien korjaukset nykyisen katon purkutöiden yhteydessä. Alan ammattilaisina teemme jokaisen katon korjauksen sen mukaan, mitä olemme etukäteen asiakkaan kanssa neuvotelleet. Konesaumakatolle asennetaan korotus tarvittavien tuuletuksien tehostamiseksi. Uudet laudoitukset asennetaan remontin yhteydessä korkealuokkaisen ja laadukkaan konesaumakaton tulevaksi alustaksi.

Sun sepät Oy korjaa ja asentaa

Olemme porvoolainen, laadukkaisiin konesaumakattoihin ja niiden asennukseen sekä kunnostukseen erikoistunut peltisepänliike.

Konesaumakattojen lisäksi hallitsemme ammattitaidolla kaikki rakennuspeltityöt, kuten ikkunalistoitukset ja piipunpellitykset. Meiltä käyvät jouhevasti myös piipun hattujen valmistukset ja asennukset sekä peltien listoitukset. Konesaumakattojen lisäksi valmistamme kattoturvatuotteita, sadevesikouruja, ikkuna- ja kynnyspeltejä, kouruja ja syöksytorvia.

Piipunhatut ja pellitykset ammattitaidolla

Huoltotöistä huolimatta, esimerkiksi piipun juurten saumat voivat ruostua, jolloin olemme heti apunasi. Uusien pellitysten avulla sulanut lumi tai sadevesi eivät voi vahingoittaa kattorakenteita. Korkealuokkaiset piipunhatut voivat suojata tehokkaasti savupiippua säällä kuin säällä ja estää myös lintujen pesiytymisen savupiippuun.

Listoitukset

Seppää aina tarvitaan ja varsinkin peltiseppää. Meillä hommat sujuvat jouheasti, sillä ammattitaitoisia ja kokemusta omaavia peltiseppiä on kaksi iloista ja ammattitaitoista persoonaa.

Asennamme katoille listoitukset, jotka ovat aina ruostumattomia. Olemme palveluksessasi, tarvitset apuamme sitten katon korjauksessa tai uuden, edustavan katon asentamisessa.